cambier-stars

Vrijdag 11 november jl.  is de schoolsportvereniging Cambier Stars op de Brede Zorgschool de Cambier officieel geopend door wethouder Marcel Melissen van de gemeente Tiel.  Na een welkomstwoord van de wethouder en de directeur van de Brede Zorgschool de Cambier, Paul Hijne, reikte de wethouder basketbalshirtjes uit aan de leden van de Cambier Stars.  Vol trots gaven de leden in hun nieuwe shirtjes, die gesubsidieerd zijn door Stichting Burgerweeshuis Tiel,  een basketbaldemonstratie.

Bij de schoolsportvereniging  Cambier Stars trainen de leden direct na schooltijd  in de gymzaal van de Brede Zorgschool de Cambier. De trainer van de basketbalvereniging de Flipstars komt naar de locatie om de training te verzorgen. Ondanks het feit dat zij op school trainen, worden de leerlingen volwaardig lid van de vereniging.

Inmiddels zijn er 10 leerlingen van de Brede Zorgschool de Cambier lid van de  Cambier Stars. Er zijn veel positieve reacties vanuit school, leerlingen, ouders en ook de vereniging. “Het is mooi te zien hoe snel de leerlingen het basketballen onder de knie krijgen en hoeveel plezier ze beleven in de sport”, aldus trainer Ed Bartels. De school, vereniging en SportFriends blijven actief werven om deze groep te laten groeien. Zo zijn er alweer vier leerlingen geïnteresseerd en gaan een paar keer mee trainen.

Ook tennisschool de Jager presenteerde zich tijdens de opening. Het concept van een schoolsportvereniging spreekt hen erg aan. SportFriends is samen met tennisschool de Jager en de school een traject gestart om dit te realiseren.

Het sportaanbod op de Brede Zorgschool de Cambier wordt op deze manier steeds breder. Ook bestaat er reeds een judogroep vanuit sportschool van Doorn, die zijn lessen op de locatie van de Brede Zorgschool de Cambier verzorgt. Samen met basketbal en tennis zorgt dit voor een divers aanbod voor de leerlingen en is de kans groter dat ze meer gaan sporten.